Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: IFK Mora, hjälp kommunen

/

Det finns ett elljusspår i Mora–Noret där den befintliga belysningen inte fungerat på många år. Fritidsförvaltningen i kommunen säger sig inte ha pengar för att få igång belysningen och därmed finns det en möjlighet för IFK Mora och Vasaloppet att ställa upp och fixa belysningen.

Annons

Det är troligen en liten kostnad som behövs då stolpar och armaturer verkar vara i gott skick. Det är en sträcka på cirka 1,2 kilometer det rör sig om. Det gäller sträckan fram till elljusspåret som kommer från Färnäs.

Vill Mora vara en idrotts- och friskvårdskommun bör naturligtvis elljusspåret repareras. Det satsas mycket pengar på den västra sidan av Mora vilket är bra men det bör också satsas på övriga delar i Mora. Noretsidan består ju av flera stora bostadsområden och Färnäs, men med få möjligheter till friskvård.

Alla har inte tid eller möjlighet att åka till Hemus vilket gör att det under den mörka årstiden är svårt att utöva lite friskvård eller träning. Det är även ur miljösynpunkt viktigt att belysningen fungerar för att minska på bilåkandet. IFK Mora, hjälp kommunen att starta upp belysningen.

Motionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons