Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: I debatterna om djurskydd ser vi snabbt att de som uttrycker sig hatiskt inte är djurrättsaktivisterna

Annons

Många avslöjanden om svenska djurindustrin har på sistone väckt förskräckelse hos många. När branschen själva kommenterar materialet och menar att där ej finns brister, så inser folk att de blivit lurade, att den djurhållning branschen propagerar för är långt från verkligheten och att djurskyddslagen är full av tomma ord.

De inser att om dåligt hanterande av djuren är standard så är enda sättet att ej bidra till djurs lidande att helt sluta köpa produkterna. Vi ser en stor ökning av veganer, och en snabbt fallande köttkonsumtion.

Branschen blir orolig. Men i stället för att gå folket till mötes blundar de och fortsätter hävda att djuren mår bra. Med LRF i spetsen gör de allt för att dämpa kritiken genom att i stället svartmåla djurrättsaktivister. Med enstaka fall, ofta flera år gamla, får man det låta som att varje bondes vardag är fylld av hot och att aktivister inte gör annat än att sprida skräck.

Djurrättsaktivister är fredliga och vill inget ont. De bekämpar lidande och död, och att detta stör folk är obegripligt. Bilden LRF med flera målar upp är inget jag känner igen. Antalet aktivister är många, och likt andra delar av samhället finns säkert undantag. De vi bryr oss om dödas framför våra ögon dagligen, självklart skapas frustration.

Dock ser vi hat i motsatt riktning. Var fjärde lantbrukare är rädd för att bli utsatt, men jag garanterar att de flesta djurrättsaktivister får både hot och hat. Se vilken relevant diskussion som helst i sociala medier och se från vilket håll som hatet kommer - det kommer inte ifrån aktivisterna.

Daniel Ekbom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons