Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Hur tänkte Dalatrafik? Del 2

Jag kan bara instämma med föregående insändare angående Dalatrafiks omläggning. Kollektivtrafiken är en otroligt viktig del i många människors vardag och främjar miljön.

Annons

Nu fungerar den otroligt dåligt för dem som är i störst behov av fungerande busslinjer det vill säga studerande, barn och ungdomar och andra som föredrar att pendla med buss till och från skola och arbete.

Min familj bor i Sör Amsberg och mina barn är i behov av att åka buss till Forssaklackskolan och till Soltorgsgymnasiet. Förra terminen fanns det ingen busslinje från Kvarnsvedens IP till Klacken utan bussbyte, detta har dock ändrats till det bättre denna termin.

Jag köpte busskort till mina barn när temperaturen blev till minus och cykelsäsongen var över, men blev både förvånad och irriterad när jag upptäckte hur svårt och krångligt det är för gymnasieelever att ta sig till skolan med buss trots att dessa skolor ligger på samma sida stan.

Nu var vi hänvisade att hoppa på busslinje 3 vid IP, för att sedan åka ned till Rondellen vid Statoil och där byta till en Falubuss, med avstigningsplats efter Tjärnavägen. Alternativet är att gå ut till Mellstarondellen, där det finns en ologisk busshållplats bredvid ett fåtal antal hushåll.

Jag köper inte Dalatrafiks svar på förra insändaren och jag vet flera på mitt arbete som slutat att åka buss. Jag ser nyinköpta dragspelsbussar åka nästan tomma varje dag, är det ekonomiskt? Och vi köper sadelskydd och reflexer och vi tar fram våra cyklar igen.

Boende i Kvarnsveden som är mycket besvikna över bussomläggningen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons