Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Hur kan mark- och miljödomstolen gått med på en flygplats i Sälen?

Annons

För mig är det helt obegripligt att det getts något som helst tillstånd till en flygplats på Mobergskölen. Har läst hela MKB ett antal gånger och hittade bland annat det här:

"En av traktens fåglar bör i sammanhanget särskilt lyftas fram: kungsörnen. Den är i dag upptagen som nära hotad (NT) på den svenska rödlistan och finns med i EU:s Fågeldirektiv och i Bernkonventionen som strängt skyddad art. Kungsörnen bedöms påverkas av anläggningen, främst genom ökade störningar och minskad tillgång till jaktmarker.

Riksintresset för turism och rörligt friluftsliv enligt miljöbalken 4 kap 1-2 §, fjällvärlden från Transtrand till Treriksröset, berörs genom markintrång för flygplats, handelsområde samt ny vägdragning.

Vidare sägs att stor restriktivitet ska gälla mot nya grustäkter och utvidgningar av befintliga täkter inom områden med bevarandeintressen för naturvård, friluftsliv och kulturminnesvård samt inom ekologiskt känsliga områden".

Hur har det gått till att mark-och miljödomstolen i Nacka gått emot både EU och Bernkonventionen för att ge tillstånd till en flygplats?

Hur kan Länsstyrelsen som är regeringens förlängda arm gå med på det här?

Hur kan Malung-Sälens miljönämnd gå med på det här?

Berörda myndigheter, ni får gärna svara. Förtroendet för er är borta!

Inga Skottheim Ahlén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons