Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Grävmani i Leksand

/

Tjänstemän och politiker har blivit fullständigt galna. Som om det inte är nog med den stenöken som man gjort hittills: För minst 10 miljoner kronor ska Leksands kommun gräva upp och göra om hela Torget i Leksand igen. Trots att de flesta tycker att det är riktigt bra som det är.

Annons

Torget byggdes om så sent som 1991 inför Bomässan Bo-91. Då skar man av Faluvägen och skapade torgytan söderut. De Ornäsbjörkar som planterades, har nu växt upp. Torget är därför sommartid fint grönt, lummigt och ger skön skugga.

Enligt det förslag som nu finns ska allt grävas upp och bilarna i framtiden i stället parkeras i nord-/sydlig riktning i stället för som i dag öst-/västlig!

Kommunen vill ha in synpunkter. Alla som tycker detta är idiotiskt borde mejla kommunen, eller den politiker man röstat på, och be att dessa pengar tas från investeringsbudgeten och läggs på något viktigare. Det räcker gott och väl att plantera lite blommor och måla om staketen på Torget!

Men: Framför allt behöver Noret nu lugn och ro! Leksands handel klarar knappast fler år med grävmaskiner och avstängningar i centrum. Noret behöver vara idylliskt några år nu.

Varför är lokalpolitikerna så tysta?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons