Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ger allemansrätten verkligen allmänheten rätt att blocka bär på min tomt?

Annons

Känslorna svallar i kantarell- och blåbärsskogen. Jag har bott intill skogen, och många personer har gått alltför nära min tomt och plockat kantareller - och så snart blåbärskarten fått färg blev de avplockade. För att få något i korgen, tog man bilen och åkte någon annanstans.

En annan husägares hund kom med en plånbok i munnen, och ägaren till plånboken kontaktades. Personen kom och var glad och tacksam över att få tillbaka plånboken, särskilt som personen ifråga tagit ut pengar på banken före svampplockningen.

Personen berättade frankt att: jag brukar plocka kantareller bakom ert uthus, ty det är ju allemansrätt. Man kan ju undra om allemansrätten gäller även på ens tomt.

I min ungdom gick en pojke ut i skogen för att plocka blåbär till sin mor. Han uppmärksammade inte att han kom för nära ett hus. Husägaren kom med stöd av käpp till pojken och berättade att han ville ha dessa bär ifred, ty han orkar inte gå långt in i skogen.

Pojken berättade vem han var och gav mannen bären han plockat. Han gick sedan längre in i skogen och plockade blåbär till sin mor.

Gammelmormor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons