Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Genant att "miljömuppar" ges dubbelt så mycket inflytande som markägare i jaktfrågor

Redan förut hade alltså miljömuppar och ekoturismföreträdare varsin plats, men det var tydligen inte nog utan Miljöpartiet vill att miljöföreträdarna ska ha två platser gentemot de som äger marken, skriver Mats Johansson.

Annons

"Miljöintressen måste få påverka jaktbeslut" skriver Miljöpartiet den 23/3-17 i Falu kuriren. Miljöpartiet försöker desperat försvara att man tillskansar sig mer platser i viltförvaltningsdelegationerna. Man säger sig företräda "de breda miljöintressena" (Det är ju nästan fem procent som har miljöpartiets sympatier nu!).

LÄS MER: Debatt: Miljöintressen måste få påverka jaktbeslut

Redan förut hade alltså miljömuppar och ekoturismföreträdare varsin plats, i lag med till exempelvis markägare, jägarna och så vidare i delegationerna, men det var tydligen inte nog utan man vill ha två platser gentemot de som äger marken, två platser gentemot brukare, jägare med mera. Deras intressen ska vara dubbelt så mycket värda som de vars marker man vill ha tillgång till.

LÄS MER: Debatt: Handling saknas från regeringen i jakt- och viltfrågor

Att urbana trottoarbiologer vill ha gratis tillgång till lantsortbornas marker är väl inget nytt. Men att man så ogenerat vill kunna bestämma hur man tycker att lantisarna ska bevara på sin mark, samtidigt som de urbana "naturvännerna" inte lägger en krona eller återställer en kvadratkilometer av den mark som de själva har exploaterat - det är anmärkningsvärt.

Mats Johansson

LÄS MER: Debatt: Nej, vi vill inte ha framhastade förändringar i EU:s vapendirektiv

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons