Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Förvånas av den låga kvaliteten på psykvård och omsorg i Ludvika kommun

Annons

Håller sjukvården  i Ludvika på att tappa allt grepp om socialt boende för oss pensionärer?

Skall en person verkligen få ligga vägg i vägg ensam och jämra sig ideligen flera gånger både natt och dag och störa nära grannen så jag måste försöka ha öronproppar i som ramlar ur ideligen?

Bör inte en sådan person stå under läkarvård? Enligt en rapport på TV håller all sjuk- och psykvård i Sverige på att tappa kontrollen.

Enligt egna erfarenheter är det sämst ställt med psykvården i Ludvika för den finns nu bara på papper men inte i verkligen. Under tre år har jag bara träffat två "läkare": en som frågade mig vad jag trodde han kunde göra för mig och en som skulle fundera på saken.

Är detta verkligen psykvård i Ludvika? Jag förstår nu varför självmord verkar ha ökat i Dalarna.

Kommunen verkar ha kommit nära konkurs eftersom den nu ger sig på oss pensionärer och försöker få ut det mesta av oss. Ättestupan, var är du?

En enkel tillsyn av ett sår som behöver byta plåster som tar fem till tio minuter kostar nu 150 kronor, och om det behöver ses till flera gånger blir det såldes 150 gånger tre på en vecka.

Information som en gammal person inte förstår fullt ut får man inget ytterligare besked om utan en person kliver in utan att förklara vad som  nu gäller.

Sjukvården i Ludvika är nu på botten, att få tag i en sjuksyster är helt omöjligt, man hänvisas bara till öppettider, övrig tid är hon "ej anträffbar" som är den vanliga frasen i dag.

Anonym

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons