Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Fifas brist på agerande mot Qatar är en skam för fotbollsvärlden

Annons

Som många känner till så kommer Qatar att få arrangera fotbolls-VM år 2022. Många vet också att samma land har betalat stora summor till olika höjdare inom Fifa för att få arrangemanget. Qatar behandlar även sina byggarbetare som slavar och flera tusen människor har redan dött. Så nu måste Fifa ta tag i frågan och sätta högre press på värdlandet för att pressa ner den snabbt ökande dödssiffran.

För några veckor sedan var svenska fackföreningen Byggnads ordförande Johan Lindholm på plats i Qatar. Dagens Nyheter rapporterade den 9/11 om hur han bevittnat att migrantarbetare från bland annat Nepal, Indien och Bangladesh behandlas som djur.

Vid årsskiftet 2014-2015 hade runt 1400 arbetare omkommit vid arbetsplatsolyckor. Enligt ITUC så kommer cirka 4000 människor att ha fått sätta livet till innan VM sätter igång. Men Fifa har inte lyft ett finger, det verkar som om pengar är det enda som de bryr sig om. Detta är en skam för en allt smutsigare fotbollsvärld där korruption och mutor inte är ovanligt.

Leo Alvolin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons