Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Fegt av politikerna att ge sig på oskyldiga asylsökande – i stället för Saudiarabien

Annons

I Dagens Nyheter intervjuades statsminister Stefan Löfven på årsdagen av dådet i Stockholm. En slutsats han drar är att flera måste utvisas. Hämnden från samhället drabbar därmed inte gärningsmannen bakom dådet på Drottninggatan och den rörelse han sympatiserar med, utan vanligt folk som tvingas på flykt.

Att utvisa människor till exempelvis talibanerna är inte att hedra offren för dåden. I Afghanistan dödades under 2017 lika många civila som det dog vid dådet på Drottninggatan - gånger två – om dagen. Svenska politiker låtsas att landet är säkert – för att kunna vägra asyl. Men att kalla utvisningar för terrorbekämpning är bedrägeri.

Men det finns faktiskt tydliga förövare – förutom gärningsmannen. Diktaturen Saudiarabien har spridit sin salafistiska ideologi över hela världen och inspirerat oräkneliga terrordåd, samtidigt som man bombar en hel civilbefolkning i Jemen.

Men när det kommer till kritan så är det lättare att ge sig på vanliga människor än att sätta sig upp mot en stenrik oljediktatur. Där är regeringen och oppositionen helt överens i sin feghet.

Bekymrad medborgare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons