Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Falun behöver en bandyarena

Annons

Falun behöver en bandyarena därför att det löser problemen den schemalagda is-tiden inte bara för bandyn utan även för speedskating, konståkning, fri åkning och andra isaktiviteter. Med en arena så blir det fler som kommer och kollar på matcher och kanske från andra städer vilket gör att man får fler som bor på hotell eller camping.

Man borde även skaffa en restaurang som har öppet alla dagar och säljer lite nyttigare mat för alla som tränar och bor på hotell eller camping på Lugnet. På sommaren skulle man kunna göra om arenan till en friidrottsbana eller fotbollsplan.

Med en arena kan man arrangera till exempel bandy-VM, World cup och andra evenemang som inte bara handlar om bandy. Och skulle något sådant evenemang bli av i Falun så får man stora pengar av tv-bolagen.

Jag tycker att det är dags att vi satsar lite på bandyn nu för Falun har redan satsat på andra vintersporter, till exempel fick hockeyn en arena och en tälthall och hoppbackarna fick en renovering och längdskidor fixade de inför VM.

Tänk i september när alla sommarsporterna är slut och det är blöt och regnar. De stackars ungdomarna har tråkigt så att det inte har något annat val än att vara hemma och sitta vid datorn.

Att skapa en bandyarena är ett sätt att få ungdomar att röra på sig och när de rör sig så mår de bättre och då behöver de inte trycka i sig massa onyttigt och ha depressioner.

Jalmar Lindqvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons