Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ehrling använda återigen Mora IK som slagträ – och inser inte att hockey bygger på närkontakt

Annons

Hockey är en tuff sport. Återigen så har Gabriel Ehrling använts sig av Mora IK som slagträ när han skriver ledare. Det är inte första gången, utan han tar alla chanser.

Han har även mage att även påstå att DT inte är LIF-vänligt. Vi är många i detta län som lämnat DT för att de så uppenbart favoriserar ett antal föreningar i Dalarna. Det är så tydligt att dessa föreningsmänniskor håller med om det.

Har Ehrling varit på hockey? Det är en tuff sport som bygger på mycket närkontakt och det är en stor sport.

Självklart ska man inte godta slagsmål, men det finns ett regelverk som tar hand om det. De som först var involverade i den fight som beskrevs i en krönika på ledarsidan var två spelare som kommer från en liga där det är betydligt hårdare tag.

Ehrling slår ner på våldet på planen och att hockeyn har ett jätteproblem. Vad jag vet så har aldrig en hockeymatch avbrutits på grund av oroligheter i arenaområdet. Däremot har fotbollen jätteproblem med avbrutna matcher, bengaler, knallskott och folk som rusar in på arenorna.

Kalle Kula

SVAR DIREKT:

Kalle Kula ska ha tack för sitt brev och likaså alla de läsare som hört av sig via telefon och e-post. Få gånger under mina år på DT har jag fått så många positiva reaktioner som efter krönikan om hockeykultur. Så klart har jag också fått en del negativa och det är inget konstigt med det. Kula tillhör de senare och menar att klubbar, liga och förbund har tillräckliga verktyg för att hantera problemen.

Jag tycker förra veckan i sig visade att hockeyn inte har lyckas. Vilka andra veckor i Dalarna kan tidningen berätta om hot och slagsmål inför och vid stora offentliga arrangemang?

Samtalet om hockeykulturen letade sig också in i P4 Radio Dalarnas eftermiddagsprogram i torsdags. Anders Larsson, Svenska ishockeyförbundets ordförande, gjorde där klart att man i allt väsentligt delar uppfattningen att hockeyn har problem att arbeta med.

Han gick till och med så långt som att beskriva det som en utbredd matchokultur, vilken de arbetar för att ta itu med. Det känns mycket hoppfullt!

Gabriel Ehrling, politisk redaktör (vik.)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons