Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Det skulle behövas ett #Metoo-upprop för att få bort våldsserierna från svensk television

Annons

Jag kan bara hålla med insändarskribenten i DT som tyckte att det visades för mycket våld på TV-kanalerna.  Varför är det så viktigt att visa alla dessa serier om mord som Beck-filmerna, Morden i midsommer med flera?

Jag fick lära mig som barn att man inte fick peka på människor med leksakspistol eller -gevär.  Men nu visas det i de allra flesta filmer att man visst kan sikta på folk. Visserligen är ju detta på film och på låtsas men syftet är detsamma - att man med ett dödligt vapen vill att hota och skrämma. 

Är det någon som undrar varför det dagligen sker dödsskjutningar och mord i vårt land?

Säkert blir någon påverkad av vad svensk television har att erbjuda i fråga om våld och här har man ett stort ansvar på TV-redaktionen för vad man släpper fram för visning till oss tv-tittare.  

Förr så fanns det något som hette censur och det fungerade, då de värsta avsnitten med våld klipptes bort.  Men varför har man slutat klippa?  

Hoppas att flera reagerat på min insändare och håller med mig. Det skulle behövas ett #Metoo-upprop för att få bort våldsfilmerna från svensk television. 

G-man

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons