Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Det behövs amerikanska fotbollslag i Falun

Annons

Falun är en stor sportstad så det är lite konstigt att det inte finns något med amerikansk fotboll här, det finns inte ens några mål. Amerikansk fotboll är en sport som 1869 startades i USA och den blev då en väldigt känd sport i Nordamerika. Sporten är inte vanlig i Europa och Asien, den är fortfarande rätt okänd men det finns folk som spelar.

Det jag vill är att vi ska bygga två amerikanska fotbollsmål bakom en vanlig fotbollsplan i Kopparvallen till exempel. Och nu kanske du tänker att “de målen kommer inte att användas, det är ett slöseri med kommunens pengar”, eller så tänker du att “de kommer vara i vägen för fotbollsplanen och då kommer de behöva rivas”.

Men det finns amerikanska fotbollslag i Sverige och även i Europa och norden, det fanns ett lag i Falun tidigare men det fick inte så mycket stöd och det kom inte så många spelare, men nu är amerikansk fotboll vanligare och de finns fler som vill spela.

I Borlänge fanns det också ett lag men de fick lägga ner, eftersom 90 procent av spelarna bodde i Falun och de flesta tränarna också, jag själv vet att det finns många i Falun som vill spela men som inte kan åka till Borlänge för att spela fotboll. Alltså, det finns spelare som vill spela, det finns fotbollsplaner som man kan lägga målen vid och det enda som skulle kosta skulle vara att bygga målen och gräva ner dem, men hurmycket kan det kosta?

Så om det fanns ett lag i Falun skulle det nog komma många spelare och det hade blivit ett bra lag.

William Bjernulf

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons