Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Det är inte landstingets ledarsida - utan DT:s - som borde läggas ned

Annons

Jens Runnberg skriver i en ledare i DT (20/11) att det bara är sossepropaganda i tidningen "Inblick" som landstinget ger ut och att man borde ta bort landstingets ledarsida i denna tidning!

Kan en journalist få säga så? Ja, i DT går det tydligen. När Jens Runnberg kastar ur sig detta så blåser anklagelsen med vindens styrka tillbaka mot ledarredaktionen ­själv - ta bort DT:s ledarsida!

Såväl Jens Runnberg som Gabriel Ehrling tycks använda DT:s ledarsida till att föra ett eget krig mot sossar, sverigedemokrater och vänsterpartister.

Speciellt Sverigedemokraterna får ta emot all möjlig dynga och lågvattenargumentation.

Jag tillhör varken den ena eller den andra av de partier jag nämner ovan även om  jag har varit med i Vänsterpartiet för 20 år sedan. Nu är jag politiskt obunden men blir ändå upprörd över dessa ledarskribenter.

Och när nu Jens Runnberg vill att Inblick ska lägga ner sin ledarsida så har ledarredaktionen väl ändå kapsejsat totalt?

Sven Lind

SVAR DIREKT:

Det bästa med den fria pressen är att den är fri och att det är press!

"Inblick" är varken eller: det skattefinansierad information. Det har också ett värde! Men att där ha en "ledarsida" för att sjunga Löfvens lov blir bara skruvat. Och inte var det bättre förr, när Ingalill Persson gång efter annan försäkrade att den usla ekonomi var fixad ­när den inte var det.

Med beteckningen "oberoende liberal" markerar ledarredaktionen att vi står fria från alla partier (vilket Jan Björklund [L] är smärtsamt medveten om). Förklaringen till att politiker från partierna som Sven Lind nämner ofta hamnar i spalterna är enkel: de är socialdemokrater, nationalister (inte sällan rasister) och socialister. Konservativa lever också naturligen extra farligt.

Vi förväntar oss inte att läsarna ska hålla med. Det vet vi att många inte gör. Men vi tror att samhället mår bra av att politiker och höga tjänstemän hålls ansvariga för vad de gör av sina uppdrag. Och det arbetet kommer att fortsätta, var så säker!

Avslutningsvis ska Sven Lind ha ett varmt tack för att han hörde av sig.

Gabriel Ehrling, politisk redaktör (vik.)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons