Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Det allmännas bästa bör gå först – vi behöver en Robin Hood-politik

Annons

Vad sliter isär det svenska samhället? Ojämlikheten är en förödande kraft och tillsammans med den nyliberala marknadsliberalismen blir det en direkt dödande kombination för välfärd och tillit. Vi kan säga adjö till det samhälle vi vant oss vid. Men det finns naturligtvis också andra faktorer i Sverige som ökar vår fart fram på det sluttande planet.

Jag har ett förslag till en lösning som skulle kunna fungera med en regering och riksdag som vill ha och verka för ett jämlikt samhälle i praktiken - inte bara som politiskt pladder.

Låt oss ta fram en mall som tydligt visar vilken nivå av skillnader i ekonomisk bärkraft hos olika grupper som borde få allas våra varningslampor att blinka rött. Det finns många vetenskapliga undersökningar som tittat på vilka skillnader som skadar det goda samhället. Så det går säkert att få fram siffrorna.

Alla blir inte överens men det allmänna bästa måste råda. Det blir Robin Hood i praktiken. Solidaritet för ett gott samhälle. Det ska utjämnas mellan rika och fattiga!

Vad säger ni som kan tänka?

SE Olsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons