Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Borlänge kommun måste sluta skära i LSS-verksamheten

Jag har de senaste åren blivit rädd för hur utvecklingen har sett ut i Borlänge kommun för de som inkluderas i LSS-lagen. Aktiviteter försvinner, dagliga verksamheter läggs ner, det finns inte bostäder för de som vill flytta hemifrån och så vidare, skriver signaturen Ida.

Annons

Jag har de senaste åren blivit rädd för hur utvecklingen har sett ut i Borlänge kommun för de som inkluderas i LSS-lagen. Aktiviteter försvinner, dagliga verksamheter läggs ner, det finns inte bostäder för de som vill flytta hemifrån och så vidare.

Visst, jag har all förståelse för att det är många som upplever orättvisa i samhället, vi kan kanske inte göra något för alla, men att försvåra för de som redan har det tufft i dagens samhälle det är bara helt fel.

Individer med autism, förståndshandikapp och andra funktionsnedsättningar har det redan riktigt tufft i ett samhälle som inte alls är utformat för att främja deras liv och utveckling. Det finns fortfarande individer som ser ner på dessa fantastiskt olika och unika människorna för att de är just så unika och kanske inte heller ser ut som “alla andra”.

Jag kan ärligt säga att alla dessa människor som ser ner på individer med olika förståndshandikapp missar något otroligt i sina liv. Fast kanske är det så att de som bestämmer i vår kommun inte har någon som helst insikt i hur värdefulla dessa människor är för vårt samhälle, vår kommun och vår värld?

Kanske är det därför de kan ta så galna beslut i vår kommun som faktiskt förstör liv för de som har LSS? Beslut som att ta bort all assistans, lägga ner dagliga verksamheter där de jobbar individer som inte kan jobba med annat och inte kan få bostad och så vidare.

Det är dags för kommunen att VAKNA och sätta sig in i andra personers situationer PÅ RIKTIGT!

Ida

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons