Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Börja specialistutbilda - och försök locka pensionerade sjuksköterskor

Annons

Folkkampanjen för sjukvården föreslog redan för länge sedan inte bara vidareutbildningar till specialistundersköterska för barnsjukvården utan bland annat även för kirurgin. Vi utmanar nu den politiska majoriteten i landstinget att svara på hur snabbt sådan utbildning kan startas upp! Den borde förstås ha startats för länge sedan.

Dessa specialistutbildningar sker oftast i samverkan med Yrkeshögskolan, men kan ske även i landstingskomvux. Kirurgiska specialistundersköterskor kan avlasta de alltför fåtaliga sjuksköterskorna inom den slutna kirurgin, och från årsskiftet kan undersköterskor även avlasta med medicindelning efter delegation från läkare eller sjuksköterska.

En annan god möjlighet är för kirurgins del, att fria till pensionerade sjuksköterskor med lång erfarenhet. Med tillräckligt god ersättning kan man locka vissa pensionerade! Givetvis ska också privata sjuksköterskor och stafettsjuksköterskor släppas in för att minska på den svåra personalbristen. Ledningen - gör om, gör rätt!

Ken Swedenborg, partiordförande, Folkkampanjen för sjukvården

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons