Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Besparingsskog med förtroendekris

Älvdalens besparingsskog genomförde i torsdags sin ordinarie höststämma. Vid stämman hade delägarna att ta ställning i frågan om Älvdalens besparingsskog, i egenskap av markägare inom skifteslagen, ska ansöka hos Lantmäteriet om omarrondering.

Annons

Trots att de förtroendevalda funktionärerna föreslagit stämman att ge förvaltaren i uppdrag att gå vidare med ansökan valde stämman med stor majoritet att inte bifalla motionen.

Skogligt sakkunniga, däribland besparingsskogens egen tjänsteman, talade för döva öron när man sakligt försökte redogöra för projektets nettonytta. Många är de markägare som nu tror att frågan om omarrondering är slutgiltigt avgjord. Inget kunde vara mer fel.

Stämman beslutade att Älvdalens besparingsskog inte ska ansöka om omarrondering och, för att citera förvaltaren, inte vara drivande i frågan. Stämmans beslut hindrar emellertid inte att någon av de övriga 1 800 markägarna inkommer till Lantmäteriet med en ansökan. Istället för att göra ett aktivt val, att sätta sig själv i förarsätet och ta kommandot i omarronderingsfrågan, valde stämman att sätta sin besparingsskog i baksätet och låta andra krafter (läs skogsbolagen och länsstyrelsen) styra verksamheten in i en oviss framtid.

Tallkotten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons