Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Bekymrande utveckling i Vansbro - politikerna borde göra mer

Av olika rapporter att döma som redovisats i lokaltidningarna under senaste halvåret ligger inte Vansbro så bra till. Det gäller skolresultat och ekonomin vid jämförelser mellan kommunerna i Dalarna, skriver signaturen "Orolig Vansbrobo".

Annons

Av olika rapporter att döma som redovisats i lokaltidningarna under senaste halvåret ligger inte Vansbro så bra till. Det gäller skolresultat och ekonomin vid jämförelser mellan kommunerna i Dalarna. Från att ligga i topp 2011 med alla elever godkända så ligger Vansbro nu i botten.

Vid jämförelse med andra kommuner verkar även Vanbros ekonomi vara bekymmersam. Dessutom har kommunen de högsta elnätavgifterna i hela landet vilket borde medföra att kommunen kom i åtnjutande av samma skattereduktion på el som Malung och Älvdalen får. Här kan våra kommunpolitiker göra en insats.

Inköpet av bioenergianläggningen som kommunen har genomfört borde redovisas och förklaras för kommuninnevånarna. Under år 2012 var den anläggningen uppe till debatt i lokalpressen och betraktades då som en riskabel affär. Varför läggs den inte in i Vansbro Teknik AB? Den enda politiker som reserverade sig 2012 var Harutun.

Orolig Vansbrobo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons