Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Bara reklam i radio och tv?

Något som jag har undrat över är vad som har hänt med dagens tv och radiosändningar? Det enda man hör och ser nu för tiden är reklam!

Annons

Reklam är något som numera präglar vår vardag, då man vart man än går eller befinner sig stöter på det. Det är inte heller endast på radio eller tv, utan också på andra medier som på sociala medier och internet. Reklamen tar över mer och mer och går endast ut på att tjäna pengar. Men vad händer med underhållningen?

För det första, så är reklam ett påfund som är mycket störande att se och höra på. Det poppar upp på tv-skärmen mitt i spänningen, och sen håller den på i några minuter sträck, och det är inget som är roligt någonstans. Man hinner glömma vad som hände i filmen innan reklamen började, och på radio hinner man höra två låtar, sedan är det reklam i tio minuter. För det andra tror jag också att reklam kan påverka hur mycket tid som spenderas med familjen på till exempel fredagskvällar. Folk tröttnar på att alltid behöva påverkas av reklamen. Därför tycker jag att reklamtiden på tv och radio ska sänkas.

Jag förstår att det inte går att bli av med all reklamtid, men snälla, försök att bli av med en del! För ifall reklamtiden inte sänks, kommer tittarna och lyssnarna att få nog och utan dem tjänar tv- och radiokanalerna ingenting. Det är mer värt att korta ner tiden och ha kvar tittare och lyssnare än att ha kvar den långa reklamen och tappa alla. Värdera om!

Sandra K

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons