Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Älgjakten äcklar mig - sluta hitta på ursäkter för att få ägna er åt sadism

Annons

Blodbadet i skogarna har dragit igång på riktigt, 90 000 ska skjutas lagom till februaris slut. Jag har sett bilder på sociala medier där barn sitter nöjda med sin pappa bredvid ett stort älglik och lyssnat på SR som intervjuat ”djur och natur-älskande jägare”.

Ja, nu kanske ni tänker att jag borde ge mig på den stora boven, djurindustrin. Älgen lever ju faktiskt i det fria, har haft ett bra liv och hinner inte känna något. Djurindustrin är vidrig, men det utrotar inte det faktum att jakt är minst lika vidrigt.

Och vänta lite nu, att någon har ett bra liv är det ett argument för att döda? Jag mottar gärna ett svar på hur rättfärdigat det skulle vara att tänka likadant om en människa. Men djur är ju lägre stående, så de kan vi döda och utnyttja som vi vill, eller hur?

Och en sak till, ska vi verkligen utgå ifrån att alla djur som dödas under jakt, faktiskt dödas med ett skott i hjärtat och inte hinner känna något? Knappast, då hade alla hobbyjägare varit duktigare än utbildade amerikanska sniper-skyttar. Sluta hitta på ursäkter för att få utlopp för sadism.

Och för guds skull, ta inte med era barn på jakt. De finns fortfarande hopp för dem. Älskar du djur så låt dem leva, skjut på döda objekt och käka grönsaker!

Olle Olsson, vegan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons