Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innehållet framför fasaden

Annons

Ändamålsenliga lokaler, brukar det heta men för vem? För tekniska kontoret eller skolans personal? Skolans personal är nöjd och har ändamålsenliga lokaler i Saxdalens skola, och jag vet att de gör ett bra arbete där.

Håksbergs skola som också är hotad, ligger i topp på de nationella proven som görs i alla skolor i Sverige. Är det fasaden eller innehållet som är viktigast, kan man fråga sig.

Tyvärr är det det yttre utseendet som är det viktigaste i dagens samhälle, vilket speglar av sig även i detta sammanhang. Fasaden på skolan i Saxdalen är väl inte precis nyputsad men har ändå sin charm.

Men däremot är skolans lokaler inomhus rustade på ett för ändamålet bra sätt.

Med klassrum, grupprum, arbetsrum.

Väsentligt för mig är kombinerande musik- och grupprum, en välutrustad musiksal med instrument och musiklitteratur, samt framför allt en fri yta att utöva rytmik och rörelser till musik.

Detta är oerhört viktigt för barns inlärande, då man genom musiken tränar även andra sinnen. Allt detta enligt arbetsplanen som är fastställd i kommunen.

Jag arbetar som kringresande musiklärare sedan många år i Ludvika kommun, och vet att i Saxdalen finns allt detta och fungerar utmärkt, medan det på andra icke nedläggningshotade skolor inte finns musiksal alls.

Jag framhåller det inre innehållet framför det yttre utseendet.

AMBULERANDE MUSIKLÄRARE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons