Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

... innan hon kvävs

Annons

Siktar FK att bli uppköpt av den gula pressen? Varför ska vi annars behöva läsa sådana löpsedlar som den 9 februari: Gunde Svan i dödsolycka.

En klart vilseledande formulering. Varför är Gunde viktigare än vem som helst som blir inblandad i en trafikolycka? Var finns analysen av det skedda? Var finns förslagen till åtgärder för att undvika upprepningar?

Jag blir ofta uppringd av säljare som vill att jag ska återuppta min mångåriga prenumeration på Grönköpings Veckoblad. Jag svarar alltid som jag själv anser; jag behöver inget Grönköpings Veckoblad, jag har redan Falu Kuriren. När jag bodde i Stockholm behövde jag en distans till det lokala livet och läste därför Veckobladet.

Sedan jag flyttade till Dalarna har jag dagligen för mycket av ”nyheter” som relateras till före detta eller nuvarande boende i Dalarna. Hur mycket knätofsar tål en läsare innan hon kvävs? Jag andas fortfarande fritt men ibland känns det trögt. Och DD är inte ett dugg bättre, snarare sämre.

Kurt Hellberg

Svar direkt:

Artikeln beskriver olyckan, men berättar också att den aktuella delen av riksväg 71 är hårt olycksdrabbad. Det har vi skrivit om förr, vi påminde om det, och vi kommer att återkomma.

Vår beskrivning är inte det minsta vilseledande när det gäller Gunde Svans inblandning. Hans namn och hans egna uttalanden i artikeln bidrar till att farorna på denna väg blir än mer uppmärksammade, och det är bra.

Generellt är en tidning en form av gemensamt torg för en viss befolkning. Där erbjuds underrättelser av gemensamt intresse. Pröva att byta ut Gunde Svan och Vansbro mot andra kända namn och andra orter, och du finner att tidningar överallt skulle skriva likartat om en sådan här händelse.

Vi ger ut tidningar i och för Dalarna. Det är vårt torg. Om det torget är Grönköping eller inte ligger i betraktarens öga.

Pär Fagerström

ansvarig utgivare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons