Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget förskott säger lagen

Annons

I år är det val. Vilket parti? Frågetecknen är många och stora. Det lovas guld och gröna skogar. Men hur många av dessa löften hålls och genomförs?

Man läser tidningarna, tittar på tv, lyssnar på radion blir mer besviken och förbannad.

Jag, 37 år, småbarn, halvt sjukpensionär, sjukskriven. Väntar på kirurgiskt ingrepp någon gång efter sommaren.

Ska få tillbaka på skatten, ville ta ut det i förskott så jag och familjen kunde unna oss något extra nu i sommar. (Mitt barn är två år.)

Inga garantier lämnas efter operationen.

Ringde skattekontoret och kollade. Där är en "lag" som säger hur och varför just du ska få ut pengar i förskott. Och jag får inte ut någonting. Har inte tillräckligt giltiga skäl. Men för "sjutton". Det är ju mina pengar. Så nu får vi gå och hoppas extra mycket att pengarna kommer före operationen och att den i sin tur ger bra resultat.

Så till er som sitter där och lovar än det ena, än det andra. Det är kanske dags att ta och kolla lite i den svenska "lag-säcken". Den innehåller en hel del bra lagar som verkligen behövs, men några av dem skulle nog kunna ses över och tas bort. Eller kanske justeras om lite.

Ni ordnar indragningar med mera, drar i snören åt alla håll, höjer avgifter, sänker inkomster åt oss på lägre nivå. Men till er "där uppe" blir inkomster och fördelar bara bättre. Kanske ni som drar i dessa snören behöver byta synvinkel lite grann, se allting nerifrån till exempel.

Vi är alla människor, utför bra och dåliga saker men då ska vi också stå för det, var och en. Så jag undrar - vart är vi på väg?

Sverige - i mitt tycke bara papper, lagar och åter papper (och det ser inte ut att bli annorlunda).

Så alla som går till val. Vi kanske borde ta fram våra så kallade "saxar" och börja streta emot.

EN ARG

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons