Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen vinner på trakasserierna

Annons

Öppet brev till samtliga medlemmar och boende på Skinn-aråsen, Leksands kommun.

Jag som fastighetsägare på Skinnaråsen har efter ett antal års utanförskap blivit erbjuden medlemskap i fäbodlaget enligt utsänt inbetalningskort.

Dock ser jag händelsen i helgen den 24-25 augusti som ett synnerligen starkt skäl att överväga medlemskap.

Anledningen är att någon av fäbodlagets medlemmar satt upp en omsorgsfullt bearbetad skylt med texten "Elände 1,4 km" i korsningen Ljusbodvägen - Skinnaråsvägen. Måttangivelsen är från korsningen till fastigheterna som innehas av Thom

Eriksson, Peo Larsson och Lars Matspers.

Eftersom skyltens varande och placering var känd av flertalet av medlemmarna som var verksamma med röjning och därefter traditionell kräftskiva, och att den fick sitta kvar utan åtgärd och tillrättavisning av den som satt upp den tolkar jag det enligt nedan:

- Flertalet av närvarande medlemmar håller med om budskapet i skylten, det vill säga att fastighetsinnehavarna i den delen av Skinnaråsen är eländiga, med alla utvikningar som på detta kan följa.

- Flertalet av närvarande medlemmar anser att trakasserier och förtal är ett lämpligt sätt att angripa medmänniskor och grannar, och att använda anslag är ett effektivt tillvägagångssätt.

- Flertalet av närvarande medlemmar anser att alla till buds stående medel, från (sannolikt) "skitsnack" till konkreta åtgärder med anslag är ett lämpligt sätt att beskriva sitt missnöje över ovan nämnda personer.

Listan kan göras längre, men jag vill inte i skrift utveckla vad jag i min hjärna fick för associationer när jag på lördagskvällen såg skylten på väg hem från Dalhalla med goda vänner i bilen.

Jag begär att alla inblandade och att skaparen av skylten snarast går ut med en offentlig ursäkt, förklaring och löfte om att detta aldrig mer kommer upprepas.

Följderna av fortsatta trakasserier kan bara bli att alla förlorar än mer...

THOM ERIKSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons