Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen vänstervåg från Sverige

Annons

Genom åren har de svenska kommunisterna, inklusive undertecknad, lagt ner oerhört mycket ideellt arbete på att förbättra förhållandena för den svenska arbetarklassen.

Ser vi oss omkring, är det bara att konstatera att vi trots mycket arbete och stora försakelser inte har lyckats med att förändra politiken. Arbetarna har det i dag sämre än på många år och klassskillnaderna är större än någonsin.

Vi behöver dock inte skämmas för det arbete vi lagt ned. Vi svenska kommunister kan inte jämföra oss med till exempel det stora franska kommunistpartiet. De franska kommunisterna har inte blivit registrerade och förföljda och de har fått stöd från det franska folket. Vi har blivit registrerade och förföljda trots att vi har varit få och utan politiskt inflytande.

Egentligen har Sverige alltid varit ett högervridet land i utkanten av händelsernas centrum. Studentrevolten 1968 började i Paris och kommer det en ny vänstervåg börjar den på kontinenten, aldrig i Sverige.

Tyskland och Frankrike protesterar mot USA:s krigspolitik men Sverige rättar in sig i ledet av USA:s vasallstater tillsammans med de kapitalistälskande öststaterna. Det kommer en ny vänstervåg och den kan börja överallt utom i Sverige och öst- staterna.

Det är meningslöst att just nu stånga våra pannor blodiga och försöka föra ut socialistiska idéer till det svenska folket.

Vi måste avvakta tills andra, till exempel fransmännen, börjar reagera.

BIRGER HANSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons