Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen exploatering av Uvbergsviken!

/
  • Boende i Asplunda är inte glada över planförslaget att bygga bostäder i Uvbergsviken.

Annons

Vi boende i Asplunda, Torsång säger bestämt nej till planförslaget att bygga bostäder i Uvbergsviken. Vi anser inte att skälen för exploatering av Uvbergsviken är tillräckligt starka för att det ska motivera ett upphävande av strandskyddet, eftersom byggnationen kan läggas på annan plats, som inte är lika känslig.

Vi kräver en miljökonsekvensutredning, då till exempel dagvatten från området kommer att rinna ut i Uvbergsviken.

Uvbergsviken och Hagudden skärs av och friluftslivet begränsas. Motionsspåret skärs av. Motion, bad, fiske, bär- och svampplockning blir lidande. Området används av alla Borlängebor året om. Skolan, Förskolan och Fritids använder området flitigt.

I dessa tider när sjukskrivningarna och stressen bara ökar, ska man väl inte försämra möjligheterna till återhämtning och motion? Samhällsnyttan och värdet av detta orörda friluftsområde är oerhört stort. Vår livskvalitet är beroende av orörd natur. Motionsspåret är viktigt att behålla som det är, i sin nuvarande sträckning, med den kuperade delen i Uvbergsviken.

Det är oerhört viktigt med bra träningsmöjligheter för våra barn och ungdomar. Det är inte heller lämpligt att motionsspåret går igenom ett bostadsområde, då det blir korsande vägar med löp- och skidspår.

Vi föreslår en utbyggnad av det redan påbörjade området vid Uvberget i stället. Vi vill också veta vilka alternativa platser för utbyggnad som har granskats av kommunen?

Boende i Asplunda, Torsång

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons