Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen borde tiga

Annons

Man får förutsätta att administrationen i Washington har gjort en kalkyl inför det stundande krigsföretaget - att kostnaderna på kortare eller längre sikt vägs upp av intäkterna.

Kostnaden är tusentals miljarder kronor och hundratusentals människoliv. Kriget kommer att sätta djupa spår i världsekonomin och innebära stora risker för en utvidgad konflikt i den krutdurk som Mellanöstern utgör.

Om man sväljer den amerikanska propagandaförklaringen, att den enda intäkten blir att få undan en person från makten och lägga beslag på några få sannolika, men hittills obevisade vapen, idiotförklarar man inte bara sig själv, utan hela den amerikanska militära, politiska och ekonomiska maktapparaten.

Inte ens oppositionen inom Irak har bett om USA:s "fredsbomber".

Erich Spicar hänvisar till släpphäntheten gentemot Hitler som ett exempel på felaktig återhållsamhet.

Men herregud, människa, ser du inte vad som pågår? Människor över hela världen med elementära krav på rimlighet, sans och proportioner håller ju på att försöka få stopp på ett huvudlöst, livsfarligt krig.

Om Erich Spicar släpper efter på sin förblindande USA-fanatism kanske han blir mottaglig för de verkliga motiven, bakom propagandalögnerna.

Vilka intäkter skulle motivera dessa enorma kostnader?

BO STAAF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons