Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingalill är väl försörjd

Annons

Först körde socialdemokraten Ingalill Persson, Dalarnas sjukvård i botten tillsammans med Alf Johansson. Detta samtidigt som man på skattebetalarnas bekostnad tog fram boken "Från expansion till åtstramning", och åsamkade oss en kostnad på 586 000 kronor.

Nu när driftstyrelsen (där Ingalill Persson varit ordförande) läggs ned den sista juni uppstår ett problem för Dalarnas socialdemokrater. Hur ska man försörja henne när hon inte har något uppdrag?

Vips ökas då landstingsstyrelsen från 13+13 ledamöter till 19+19. Och vips så inrättas ett "verksamhetsutskott" där Persson bli ordförande.

Övriga utskottsordföranden har 8 316 kronor per månad i arvode. Men s, v och fp bestämmer att den summan inte räcker att "försörja" Persson. Hon måste ju ha mer, resonerar dessa politiker, som glömt att det är ebb i kassan. Massor av besparingar är på gång inom sjukvården, och kommunalarbetarna har just strejkat, men då fanns det inga pengar, sas det.

Gott folk i Dalarna, ni ska veta att Persson nu belönas med 19 958 kronor för att vara ordförande. Mer än dubbelt vad de övriga har. Dessutom har hon garanterats en uppräkning av sin nya lön så att den per månad år 2004 blir 21 772 kronor.

Och år 2005 blir den 23 328 kronor. Därmed är hon försörjd. Att det är total ebb i kassan har man glömt.

Glömmer vi skattebetalare lika lätt?

Man tar sig för pannan.

ERIC AF WETTERSTEDT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons