Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga brott på polisstationer

Annons

Det vansinniga förslaget att skrota närpolisorganisationen måste stoppas. Det enda skälet till att genomföra den föreslagna förändringen verkar vara ekonomiska problem. Någon bedömning av behovet av verksamheten verkar inte förekomma.

Som mycket annat i Sverige så är det ekonomin som innebär att många vansinniga beslut fattas som till exempel neddragningarna inom vård, omsorg och skola. Dessa beslut har ju lett till att dessa verksamheter verkligen har blivit nedrustade till i vissa fall vanvård av gamla.

Med det förslag som lagts fram har det nu blivit aktuellt att även inleda skrotningen av polisväsendet, speciellt på landsbygden.

Länsledningen hejas på av rikspolischefen med motiveringen att det inte begås brott på polisstationerna. Denna motivering visar på rikspolischefens oförmåga eller brist på intresse av att förstå hur polisen bör vara organiserad. Han verkar enbart vara intresserad av besparingar.

Han har alltså misslyckats med att få riksdagen att inse att fler poliser behövs i ökad omfattning och med bibehållen lokalisering och att detta kostar pengar. Precis som beträffande vård, omsorg och skola är det viktigt att även polisen ges resurser och övriga förutsättningar för att kunna förhindra den brottslighet som hela tiden ökar.

Ska det sparas så får inbladade myndigheter som polis, åklagare, domstolar och fångvården först se till att utnyttja lagarna på rätt sätt så att brottsligheten minskar och det därigenom blir ett överskott av poliser.

LEIF LARSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons