Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför rökförbud vid lekparkerna!

Annons

Folkkampanjen för sjukvården har länge drivit även folkhälsofrågor. Det är inte bara den aktiva rökningen, som skadar utan även den passiva. Särskilt gäller detta barn, som har känsligare lungor än vuxna.

Undertecknad var under en längre tid en personlig assistent åt en liten intensiv tjej, med mycket svår astma. För henne var det ett helvete att komma till ett rum, även om det hade gått lång tid, sedan någon rökt i det.

Vi har under lång tid framgångsrikt sett till, att minska den passiva rökningen, genom att förbjuda rökning på restauranger, discon, arbetsplatser och så vidare. Att öppet stå och röka på en lekplats är även, att vara ett dåligt föredöme både inför sina egna barn och inför andra barn.

Vårt sjukvårdsparti föreslår därför att ett rökförbud införs för lekplatserna i Ludvika kommun och vi hoppas att andra Dalakommuner kan följa efter. Flera kommuner i Sverige har infört rökförbud vid lekplatser, så det finns inga juridiska problem. Däremot handlar det som vanligt om politisk vilja!

Ken Swedenborg (ffs)

Partiordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons