Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför personlighetstest för djurägare

Annons

För några månader sedan, gick jag och min kompis på en promenad. Efter ett tag kom en kvinna i 60-årsåldern kom gåendes med en gammal golden retriever. Hunden stannade för att nosa på en lyktstolpe som vilken annan hund. Det var då kvinnan från ingenstans slog till hunden i ansiktet med påsen som det låg någonting i.

Chockad över gärningen stirrade jag bara på henne, på hunden som med lågt huvud fortsatte att lunka vid tantens sida, på min kompis som likt mig, såg helt förstörd ut. Både hon och jag har en väldigt nära relation till djur då jag själv äger en hund och skulle aldrig ens tänka tanken på att skada djuret avsiktligt.

Men det som jag tänkte på mest, var hur naturligt det såg ut att vara för kvinnan att klippa till den stackars hunden, och på hur det skulle vara för den bakom stängda dörrar.

Varför skaffar man djur om personen i fråga inte ens behandlar dem bra eller inte har möjlighet att ta hand om dem?

Enligt lagen kan inte vem som helst sätta sig bakom en ratt och bara köra, för att köra bil krävs det ett körkort som man får efter att man bevisat sina kunskaper på ett prov. Samma borde göras för alla djur, men då mer som ett personlighetstest. Självklart skulle detta inte rädda alla djur, men så länge det hjälper något djur, är det huvudsaken.

Miranda

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons