Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför djurskydd även för jakthundar

/

Annons

Vart finns djurskyddet för hundarna som årligen skickas ut i döden? Det är dags att våra politiker vaknar upp och att lagarna görs om så hundarna slipper gå döden tillmötes på grund av någons hobby. Jägarna släpper sina hundar vind för våg utan att se eller ta sitt egenansvar för sina familjemedlemmar. Ser man till den statistik Agria tagit fram för 2015 har 771 hundar dött till följd av jakt.

Detta är ju endast ett av alla försäkringsbolag som ger ut sin statistik offentligt. Lägger man ihop alla så blir ju antalet bra mycket högre.

Detta är fruktansvärda siffror att läsa och ta del av. Det som är ännu mer horribelt är att det är fullt lagligt att släppa sina hundar som ska göra människans arbete med livet som insats.

Vi har så hårda regler i hur hundar annars ska behandlas men när det kommer till denna hobby som jakt då gäller inte en enda tillsynslag. Inget ansvar behöver tas.

Hundar som springer flera kilometer från sina ägare och blir skadade/dödade av till exempel rovdjur. Det är heller aldrig tal om att det är ägarnas fel utan då är det lättare att skylla på det djur som attackerat deras hundar.

Alla hundar ska vara trygga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons