Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inblickar i studentvärlden

Annons

När jag läste Malin Lindströms och Åsa Westlunds inlägg på debattsidan blev jag både glad och ledsen. Glad för att det tydligen finns högskolestudenter som vill engagera sig i samhällsdebatten och ledsen för att högskolan tydligen motarbetar detta. Malin och Åsa vill få fler studenter att engagera sig, själva ta ställning och bli medvetna om vilka värderingar de och andra i samhället har.

Vilka värderingar somliga studenter har skrämmer mig. I november fanns en stor artikel som handlade om en specialchartrad kryssning med Silja Festival; "UH-båten" för högskole- och universitetsstudenter. Artikeln börjar "Tag 2000 festsugna studenter addera fyra av de hetaste banden i Sverige. Marinera ingredienserna i en mixtur av rödvin, öl och taxfreesprit. Skaka, rör om, koka upp och servera mitt i natten på svettblankt dansgolv. En flytande rockklubb. En rackare till studentfest."

Det framgår vidare av detta referat att första bandet på scenen fick ingen publik för då var studenterna upptagna i taxfree. Sedan gick det ut på att "dansa, supa sig blind, handla taxfree eller äta ljumma köttbullar......"

Jag får intrycket att det här var en enda stor fyllefest och ett uttryck som min mor brukade använda när någon gjort något dumt, kommer för mig: "Jag tycker dom skulle skämmas öguna ur sej som dom bär sej åt".

Hon var en rekorderlig kvinna och jag håller med henne.

HANS LINDGREN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons