Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idétorka?

Annons

?

Svar till

Golf Gunnarsson, m

När jag läste om förslaget att ge väktare viss utbildning för att kunna assistera polismyndigheten så tänkte jag för mig själv att någon moderat skulle försöka använda det i propagandasyfte, och jag hade inte mer fel än att ärkemotionisten Gunnarsson själv skrev en insändare.

Jag börjar tro att kritiken mot Gunnarsson angående hans populistiska massmotionerande stämmer eftersom Gunnarsson tycks repetera samma sak gång på gång, som om han hade svalt en papegoja uppfödd hos en moderat tankesmedja.

Gunnarsson hävdar hela tiden att Sverige och Dalarna lider av en kronisk polisbrist och att fler poliser är den enda lösningen för att få bukt med kriminalitetsproblemen. Gunnarsson skriver att "Buset får inte ta överhand. Folk skall känna sig trygga och veta att det finns en polis - om så skulle behövas".

Som jag och flera andra skribenter har påpekat i tidigare insändardebatter är den eventuella frånvaron av poliser en mycket liten faktor.

Om eventuella brott skulle förhindras av polisen så skulle en oerhörd satsning behöva göras eftersom det skulle krävas patrullerande poliser i varenda gathörn för att uppnå Gunnarssons mål.

Dessa resurser skulle vara mycket bättre investerade i förebyggande syften, riktade speciellt mot ungdomar. Nedläggningar av ungdomsgårdar, vilket moderaterna har lyckats väldigt bra med i till exempel Stockholmregionen, ger knappast ungdomar den stabila omgivning de behöver för att undvika gängbildning och i många fall påföljande kriminalitet.

Pengarna behövs innan brotten begås, inte bara för att få fast dem som har begått dem.

Man måste satsa mer på att ta hand om dem som blir utslagna i dagens samhälle. För en person som känner sig helt utanför samhället och som inte ser sig ha några framtidsutsikter ter sig nog brottets bana som en lukrativ möjlighet.

Vore det inte bättre om Gunnarsson i stället för att kämpa för fler poliser försökte komma till rätta med roten till problemet istället, eller är partiet för bundet i sina visioner att medborgarna i landet måste kontrolleras?

JOHAN WESTER

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons