Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ideella lösningar för kulturen

Annons

Svar till Anna-Karin Gezelius

Frågan "Hur skall kulturen få pengar, Gunnarsson?" finns till mig på insändarsidan. En sjuksköterska, som gjort sig som tolk för kulturen, vill att jag skall lösa kulturens ekonomiska problem om landstinget Dalarna skulle sluta att ge bidrag.

Nej, bäste sjuksköterska. Det är knappast min roll som politiker i landstinget. Den rollen ser jag som att det viktiga är att få pengar till vården och att alla får den vård man har rätt till, för den höga skatt man betalar till landstinget.

Jag jobbar ideellt i bland annat i en idrottsförening och jag har jobbat ideellt i hela mitt liv. Just nu är jag aktiv ordförande för logdanser, som drivs av en idrottsförening.

Där har jag ansvar för att ekonomin går ihop och helst ger en vinst till ungdomsidrotten. Detta utan att kräva bidrag. Det ansvaret tar jag.

Men med ditt intresse för kulturen kanske du går i spetsen och har lösningar på kulturens ekonomi - utan att för den skull "rädda" allt genom att ringa landstinget?

Det bidrag som socialdemokraterna nu föreslagit till folkmusikfestivalen i Falun kommer jag att jobba emot så mycket jag orkar. Pengarna behövs nämligen i sjukvården.

ROLF GUNNARSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons