Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I Ryssland jagas varg varje dag

Annons

Svar till "Fundersam glesbygdsbo":

Du skriver i din insändare att det försvunnit cirka 50 vargar på grund av tjuvjakt och tycker att det är konstigt eftersom vi jägare beskriver vargen som ett skyggt och svårjagat djur. Du får det att framstå som att detta påstående vore falskt.

Sanningen är den att vargen är extremt svårjagad. Anledningen att så många vargar kunnat skjutas är att de utsläppta, tama vargar som vandrar i våra skogar (och byar) i dag söker sig till människor, de skyr inte människor.

Under sådana omständigheter är jakt inte särskilt svårt, inte på något vilt.

Under normala, naturliga förhållanden är vargen ett av våra mest svårjagade vilt, i bland annat Ryssland finns det specialtrupper utsända för att jaga varg, varenda dag, året runt. Trots detta minskar inte deras vargstam. Av de länder som har varg i dag finns det inget land som har någon som helst nytta av sin vargstam, den skapar enbart problem, så varför dra på sig ett problem frivilligt?

Vargen förstör många övriga viltstammar, utrotar dem totalt på många ställen.

För att kunna vara för biologisk mångfald, och för att kunna kalla sig djurvän måste man vara varghatare, allt annat är bedrägeri. I Sverige kostar vargstammen många miljoner.

Den förstör meningen med livet för så många som måste sluta jaga, sluta vistas i skogen, sluta med fäbobruk, sluta ha hundar, får, kor på grund av vargen. Varför ska vi ha varg i de svenska skogarna? Ge mig ett enda skäl.

ULRICA ERIKSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons