Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I fablernas värld (del 2)

Annons

Vargtiken fortsätter att informera valparna om vad som väntar när de försetts med radiosändare av forskarna:

"Radiosignalerna från er radio går först upp till en satellit som omformar signalen till längd- och breddgrader, så forskaren kan se var ni befinner er vid varje tillfälle. Tekniken kallas GPS och är så perfekt att forskarna kan på fem meter när se var ni befinner er. Ni står därför alltid under forskarnas beskydd. Genom att forskarna har DNA-profilen på var och en av er kan de, ifall de hittar vargbajs efter noggrann undersökning av bajsets DNA bestämma vilken av er, som bajsat i skogen. Var och en kan förstå vilken nytta denna vetskap har för mänskligheten.

Även om det skulle vara litet be- svär och obehag att bära den tunga sändaren skall ni vara stolta över att få deltaga i denna forskning, som har sådan betydelse för mänsklighetens förkovran."

Efter denna långa föreläsning avslutar tiken:

"När vi nu är mätta och belåtna skall vi vila oss till morgondagen de vi äter upp resterna av dagens middag och därefter dra iväg för att pinka in reviret, vilket också är ett av våra göromål. Därvid skall vi trampa upp så många spår som vi hinner med så rovdjursspårsräknarna får en så betydelsefull och viktig uppgift som möjligt att utföra."

Efter detta tal lägrade sig tystnaden över den pastorala idyllen och vargflocken drömde redan om morgondagens förlustelser.


Fotnot: Den första delen av Vargmorsans berättelse publicerades i lördags, den 25 januari.

VARGMORSAN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons