Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur vill vi ha vår vård?

Annons

Det är snart dags att välja de politiker vi vill ska styra vårt landsting den kommande mandatperioden. De olika partiernas överbud som nu presenteras bland annat inom sjukvården måste ställas i relation till vad som uträttats under tidigare mandatperioder.

Trots skattehöjning och företagna rationaliseringar är vårdköerna oacceptabelt långa. Om det sedan heter vårdkö eller väntetid är legalt.

Det är beklämmande att läsa och höra talas om patienter som fått vänta på behandling i åratal trots att de betalat landstingsskatt i 30-40 år.

Att det sedan finns de som på eget initiativ kan söka och få snabbare vård är ytterligare ett tecken på att landstingets sjukvårdspolitik härstädes inte fungerar.

Det finns faktiskt landsting, där behandling kan ske inom någon månad efter anmälan något som det dock talas tyst om. Är detta månne av prestige?

Det är hög tid att dalafolket tar sig en grundlig funderare på vilka som ska styra landstinget den kommande mandatperioden. Nuvarande socialistiska ledning har med all önskvärd tydlighet visat hur det kan gå då partiboken får styra över vårdbehovet.

E. WERNER

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons