Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur tänker de som styr i vården. Del 3 av 3

Annons

Kommentarer med anledning av artikeln i NLT den 18 augusti med rubriken "Samverkan lösningen för sjukvården" där Sten G Johansson, landstingspolitiker för vänsterpartiet, intervjuades.

Trots att vårdcentralen är bemannad med så kallade stafettläkare är Ludvika Norra vårdcentral enda vårdcentralen i närsjukvårdsområdet som hållit sin budget. Är det då inte lämpligt att se över de verksamheter som går back, till exempel Grangärde och Grängesbergs vårdcentraler? Är inte samordning viktig där?

Hur lång tid är det kvar på hyresavtalet för Grängesbergs vårdcentral med Ludvika kommun? Vilken blir besparingen om man slipper hyra externt i Grängesberg?

Finns det något samband mellan att Sten G Johansson har sin anställning på Grängesbergs vårdcentral och att man inte förespråkar samordning där?

Grangärde och Grängesbergs vårdcentraler är två små enheter som i en sammanslagning skulle bli i storleksordning med Solsidans vårdcentral. Varför ska verksamheter som håller sin budgetram straffas och de som inte har gjort det ska sitta i orubbat bo?

När nu vårdcentralerna ska samordnas planeras för försämrad tillgänglighet. Att då också tänka sig att man ska ha en central sjukvårdsrådgivning låter inte vettigt. Det de flesta vårdcentraler får mest klagomål på är svårigheterna att komma fram på telefonen. Vi tror knappast att detta förbättrar framkomligheten (men det kanske också är syftet?).

Slutligen vill vi ställa ytterligare två frågor till Sten G Johansson: Hur kan du uttala dig om att verksamheten inte fungerat lika bra på Ludvika Norra vårdcentral som Solsidan? Vi har aldrig sett att du varit här så du kan knappast ha kunskap om det. Vi tycker att du som offentlig politisk person ska ta reda på hur saker och ting är i verkligheten innan du uttalar dig om sådant du inte vet. Hur kan du känna medvind när vi alla känner kraftig motvind?

PERSONALEN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons