Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur ska kulturen finansieras

Annons

Svar till Rolf Gunnarsson

Om kulturstödet från landstinget upphör, går en stor del av den kulturverksamheten i graven. 1,3 procent är den del av landstingets budget som går till kulturstöd. Det är faktiskt inte mera men betyder oerhört mycket för livskvaliteten för Dalarnas befolkning.

Jag har personligen inte träffat någon som är beredd att offra Musik i Dalarna och Dalateatern med flera som får kulturstöd, för att vinna 1,3 procent av landstingets skattepengar. Men det är väl avsaknaden av perspektivet på hur många procent det gäller, som är Gunnarssons vapen för de icke-upplysta i ämnet.

Det gäller att se till helheten och inte fastna i ett felaktigt och förenklat synsätt när det gäller detta. Som sjuksköterska värnar jag givetvis också för sjukvården och för mina patienters bästa men också för samhället utanför sjukhusväggarna.

Jag har inte hört Gunnarsson komma med ett enda finansieringsförslag för vad som sedan skulle hända med de drabbade kulturverksamheterna. Bara att de ska "amputeras" bort från landstinget.

ANNA-KARIN GEZELIUS

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons