Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur mycket kommer det att kosta?

Annons

Är Ludvika kommun mogen sin uppgift att inhandla projekt och leda dessa? Alla vet till dagens datum att de flesta projekt som upphandlas av Ludvika kommun inte håller måttet på att hålla sig inom de uppfylla de budgeterade ramar. Hur finnanseras alla dessa överskridande, lånar kommun dessa upp pengar och skuldsätter Ludvikas innevånare och våra barn som skall vara med och betala alla dessa överskridande av dåligt upphandlade projekt.

Det är med förvåning som jag läser om att projektet med vattenförsörjningen från Ludvika till Spendrups har stoppats igen på grund av ytterligare läckage. Alla vet som arbetar med val av material och tryck att man skall sträva efter att ha så lågt tryck som möjligt för att belasta rör och kopplingar. Ludvika har tänkt att trycka vattnet med 20 bar till Spendrups ( rören ) tål max 20 bar, vilket även belastar tätningar och kopplingar. Detta val har man gjort för att slippa en pumpstation.

Varför har inte Ludvika lyssnat med Borlänge och Falun? De har byggt en ledning från Borlänge vattenverk till Falun. De har använt ett mjukare rör som är skonsamt för skador vid nedgrävningen, belastningen på rör och kopplingar är två bar och de har valt att även ha pumpstationer på vägen till Falun. Dessutom behövdes mindre kopplingar. Det verkar som leverantörer och tjänstemän i Ludvika vägrar att ta in de kunskaper som finns utan lever efter mottot kan själv. Hur mycket kommer detta misslyckande kosta skattebetalarna?

sekelage

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons