Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur känns det att stå helt utanför EMU?

Annons

Det som dominerar EMU-debatten är frågan om Sverige kommer att vinna eller förlora ekonomiskt på att slutgiltigt gå med i valutaunionen. Detta är i och för sig inte konstigt med tanke på i vilken utsträckning pengar styr vår värld, vare sig det nu handlar om den privata, nationella eller internationella världen. Helt klart förhåller det sig dock så att ingen med bestämdhet kan säga vad ett medlemskap innebär för ekonomin.

Bör man då inte fråga sig om det finns något annat värde som kan påverka ens ställningstagande.

Är det ointressant att fråga sig hur det känns att vara utanför en gemenskap? Är det ointressant att kunna känna sig solidarisk med de flesta stater i Europa? Att uppleva samma fördelar och nackdelar? Ej heller får man glömma bort fredstanken! Vad betyder ett enat Europa för freden? På dessa frågor finns svar! Svaret på dessa frågor är hur man själv upplever det. Det är ingen annan som tror eller tycker. Det är upp till envar att känna och tänka efter!

Helt klart är det andra som försöker tala om de ekonomiska effekterna och uppenbart har stora problem med det. När det gäller de mera moraliska och humana aspekterna går det dock att få ett klart svar och det svaret får man av sig själv Det är bara att ställa frågan!

INGEMAR STRÖM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons