Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur kan ni förorda ett miljövidrigt förslag?

Annons

Politiker som vi röstar fram till ledande platser i samhället har ju också ett ansvar att de även mellan valen måste kunna lyssna på sina väljare.

Men här i Ludvika har kommunledningen och även ett enat fullmäktige helt tappat kontakten med sina väljare när de har beslutat att den starkt trafikerade riksväg 50 ska gå som genomfart genom Ludvika och vidare upp genom byarna norr om Ludvika.

Hur kan kommunledningen som har ett kommunalråd som tillhör miljöpartiet förorda ett sådant miljövidrigt vägförslag som genomfarten som förstör vår boendemiljö för all framtid, när det finns ett annat miljövänligt vägförslag, alt. 5, som går på ren skogsmark och som lämnar folket i byarna ifred?

Akilleshälen för alt. 5 har hela tiden varit riksvägsreservatet vid Ludvika gård som har ställt till problemen men det måste vara tusen gånger lättare och billigare att miljöanpassa riksvägen här ute vid Ludvika gård än att försöka miljöanpassa riksvägen som genomfart ifrån Snöåvägen och upp till övre Malsjön, en vägsträcka på ca en mil.

Vi skall komma ihåg att det är skattebetalarna ifrån Kiruna och ner till Malmö som betalar hela det här kalaset, därför har alla rätt att få ett ord med i laget.

Alt. 5 som till största delen går i Smedjebackens kommun och som även betjänar Smedjebacken då är det fel att politikerna där skall sitta i utvisningsbåset medan Ludvikas politiker ensamma får bestämma i riksvägfrågan.

Erik Magnusson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons