Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur kan man äta sina vänner?

Annons

Hur kan man säga att man är djurvän och att man älskar djur fast att man äter kött?
Är det skillnad på djur och djur eller? Kanske är det så att folk inte öppnat ögonen än för hur illa djuren blir behandlade. Men tror man att korna har det som i Bregottreklamen är man nog bara imbecill. De flesta kor får aldrig gå ut och lever sina extremt förkortade liv i trånga bås tills de dödas för att bli mat åt människor.

Jag har mycket bättre värden och mår så mycket bättre hela jag, både fysiskt och psykiskt, sen jag slutade äta kött och mejeriprodukter för flera år sedan. Det finns flera studier som visar att kött är skadligt för våra kroppar, vad än köttproducenterna säger.

Människor som har levt vegetariskt, som folkslag i Indien och Afrika till exempel, har visat sig leva längre än andra folkslag som levt på blandkost.

Nu för tiden finns det många produkter att ersätta köttet med, så vill du vara med och förändra och förbättra, tänk på vad du äter redan i dag!

Nu säger jag inte att alla ska bli vegetarianer eller veganer över en natt, men min dröm är att mina barn och barnbarn ska få uppleva en värld där man inte förtrycker djur utan ser dem som våra vänner och behandlar dem med kärlek och respekt.

SANDRA HANSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons