Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur hanterar IFK Mora överskottet från Vasaloppet?

Annons

Varje år genererar Vasaloppet betydande överskott som fördelas mellan arrangörsföreningarna IFK Mora och Sälens IF. Detta möjliggörs genom stora ideella funktionärsinsatser från bl.a. medlemmar i arrangörsklubbarna och andra föreningar i Mora med omnejd.

Frågan jag ställer mig är: hur hanterar IFK Mora överskottet inom sina verksamheter, som bedrivs i dessa sex olika klubbar? Används detta överskott för att utveckla den lokala barn-, ungdoms- och elitidrotten inom Mora kommun med omnejd?

Tyvärr har jag hört att det förekommer inom en av IFK Moras klubbar att deras del av överskottet till stor del används för värvning av utländska elitidrottslöpare. Syftet med värvningar av utländska elitidrottsutövare sägs vara att köpa kortsiktiga idrottsframgångar i några enstaka större förekommande idrottsarrangemang.

Noterbart är även att dessa värvade utländska elitidrottsutövare inte är kvalificerade att representera föreningen IFK Mora i Svenska Mästerskap. Ej heller att representera Sverige vid internationella tävlingar och mästerskap.

Ovan nämndaförfarande är inte förenligt med en sund och MORAlisk idrottsverksamhet. Är det sant så utgör det dessutom en oroande utveckling inom IFK Mora som inte motiverar till framtida funktionärsinsatser i Vasaloppet och dess olika arrangemang.

Medlem

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons