Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur blir det med poolen i Vika?

Annons

Sommaren 2001 öppnades aldrig poolen i Vika. Fritidsstyrelsen beslutade i december 2000 att lägga ned poolen och istället anlägga ett nytt friluftsbad i Vika. Tyvärr hade man inte undersökt vilka möjligheter som fanns att anlägga ett sådant. Detta har resulterat i att vi nu i Vika varken har ett friluftbad eller en pool.

Vikabygdens intresseförening har tagit fram ett förslag till drift och en kalkyloffert vad gäller renovering av poolen. Kostnaden för själva renoveringen av poolen är cirka 300 000 kronor enligt denna offert. Sedan tillkommer kostnader att återställa området kring poolen, fräscha till omklädningsrum med mera.

Uppvärmningskostnaden av poolen hamnar på cirka 35 000 kronor per år. Lönekostnaderna är enligt vårt förslag ingen extra utgift för Falu kommun eftersom vi menar att det ska skötas av ungdomar som annars ändå skulle erbjudits feriearbete genom Falu kommun.

Vikabygdens intresseförening presenterade detta förslag för fritidsstyrelsens styrelse vid deras styrelsesammanträde den 17 juni 2002. Syftet med denna presentation från vår sida var att få i gång en diskussion kring hur vi kan gå vidare.

Döm om vår förvåning när vi tar del av protokollet. Där konstateras kortfattat på två rader att "vi informerat om projekt Vika-poolen och presenterat en kalkyloffert samt att ordförande tackar för informationen".

Ingen verkar ha fått i uppgift att granska vårt förslag, ta fram ett eget underlag eller föra en diskussion med oss. Vi efterlyser en handlingsplan från Fritidsstyrelsen för hur ärendet ska drivas vidare.

Om inte förr så kanske vi ses den 26 augusti i sockenstugan i Vika då vi inbjudit alla politiska partierna i kommunfullmäktige att diskutera aktuella frågeställningar i Vika.

VÄNLIGA HÄLSNINGAR

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons