Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppas på dusör från nejsidan

Annons

I press, radio och tv har omtalats att regeringen och riksdagen anslagit stora miljonbelopp för propaganda för och emot EMU och införandet av myntet euro.

Kurt Fredriksson har varje dag en insändare i NLT där han avslutar med att vi ska rösta Ja. Funderingar uppstår då huruvida han har betalt från ja-sidan och i så fall hur mycket arvodet uppgår till?

Även vår statsminister har börjat slå på stortrumman att vi ska rösta ja och då infaller funderingarna också där.

Är han ute efter att få stor del av propagandaanslagen, eller är det hans övertygelse? Allt ska bli bättre och billigare med euro?

I detta sammanhang vill jag gärna göra en påminnelse. För cirka tio år sedan då det var aktuellt att gå med i EU, Europeiska Unionen, hade landets krögare en demonstration hur billigt det skulle bli efter medlemskapet i EU.

De bjöd en söndag på mat till halva priset. Så billigt skulle det bli efter anslutning till EU. Då kostade dagens rätt lite mer än 20 kronor och såldes den dagen för 10 kronor. Nu kan landets innevånare med lätthet konstatera att dagens rätt nu kostar minst 60 kronor och allt annat har ökat i ungefär liknande grad. Med risk att få en stor dusör från nejsidans miljoner avslutas härmed inläggets.

RUNE GUSTAVSSON, LUDVIKA

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons