Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högt pris för att stödja USA

Annons

Det kommande kriget mot Irak är framhetsat av president Bush och USA:s vapenindustri.

Sverige är en exportberoende nation men våra exportaffärer görs upp i dollar, det vill säga kronan är en "låtsasdollar". Detta stöd för dollarn är ett stöd för Bush. Sverige bör stödja euron som balans mot dollarn. Sverige bör stödja USA-kritikerna i EU med att göra euron stark.

Inflytandet över Dalarnas skogsindustri flyttade till Finland och därmed till euron. Inflytandet över Dalarnas vattenkraft har flyttat till Finland. Vilka fler industrier skall vi förlora innan vi inser att förlorat inflytande över svensk industri är ett högt pris för att fortsätta att stödja USA?

Talet om att Sverige inte kan påverka EU och euron är fullständigt fel. Sverige har ett inflytande som står i demokratiskt förhållande till Sveriges folkmängd och till styrkan i våra argument som i vilken organisation som helst.

Alternativet till euro är att leka "följa-John" med USA och Sverige har absolut inget inflytande över USA. Är vi demokrater eller är vi chauvinister som hävdar att vi är finare än andra människor? Anser vi oss finare än andra så är vi i gott sällskap med George Bush jr.

Jag vill inte stödja Bush. Jag vill leva, arbeta och agera i ett fritt, fredligt, regionaliserat och multikulturellt Europa. Jag vill stödja utvecklingen av en fredsstärkande europeisk ekonomi där Sverige har sin givna plats. Euro tack!

MODERN HISTORIA ÄR INTRESSANT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons